снимка pexelsИзумителни нива на невежество сред младите американци по отношение на

...
снимка pexelsИзумителни нива на невежество сред младите американци по отношение на
Коментари Харесай

Младите хора в САЩ масово нямат представа, че 6 млн. евреи са убити при Холокоста

снимка pexels

Изумителни равнища на незнание измежду младите американци във връзка с най-голямото закононарушение против човечеството през 20. век.

Почти 2/3 от младежите не знаят, че 6 милиона евреи са били убити по време на Холокоста. Освен това повече от един на всеки 10 е уверен, че евреите са предизвикали Холокоста. Това откри ново изследване, представено от английското издание , представен от.

Данните демонстрират още, че от хората на възраст сред 18 и 39 години, съвсем половината (48%) не могат да посочат нито един концентрационен лагер, основан по време на Втората международна война. Почти една четвърт от интервюираните (23%) имат вяра, че Холокостът е мит, който е или пресилен, или не са сигурни, че такова трагично събитие участва в международната история. Един на всеки осем (12%) декларира, че не е чувал или не мисли, че е чувал за Холокоста. Повече от половината от запитаните (56%) са споделили, че са виждали нацистки знаци в обществените медии и/или в своите общности, а съвсем половината (49%) са виждали изявления за отказване или деформиране на Холокоста в обществените мрежи или някъде другаде в онлайн пространството.

„ Резултатите са по едно и също време шокиращи и тъжни и акцентират за какво би трябвало да действаме в този момент, до момента в който оживелите от Холокоста са към момента с нас, с цел да разгласяваме своите истории “, споделя Гидиън Тейлър, президент на Конференцията по еврейските материални искове против Германия, поръчала изследването, отбелязва още Gospodari.com.

И по-конкретно. 63% от интервюираните не знаят, че 6 милиона евреи са били убити по време на Холокоста, а 11% от запитаните в Съединени американски щати имат вяра, че евреите са предизвикали всеобщото изтребване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР